Kystcentret

Museum Sea Art har begyndt sin 4. sæson, siden museet blev etableret på den midlertidige adresse i Struer. Det vil blive sidste sæson på stedet, idet en flytning til og etablering i det nye maritim-historiske museumscenter i Thyborøn, vil ske i løbet af 2024.

Det nedlagte Kystcenteret i Thyborøn er ved at blive ryddet med henblik på ombygning til nyt stort maritim-historisk museumscenter i tre etager med bl. a. stort forskningsbibliotek, konferencecenter og flere relevante maritime samlinger og udstillinger.

Museum Sea Art indrettes på et nyopført mezzanin med udstillinger fra sine omfattende samlinger, og vil fremover vise temaer fra “Det Danmark som flyder på havet

 
 

Der sker noget i Thyborøn hele tiden. I juli 2023 var selve mezzaninen til Museum Sea Arts kommende udstillinger etableret.

Når centeret åbner, vil her være plads til vekslende tematiske specialudstillinger samt en række mindre maritime indslag af mere permanent karakter.

Museum Sea Arts første specialudstilling vil blive med arbejder af marinemaler Frants Landt (1885-1975), som ved siden af sit arbejde som lods ved Københavns Lodseri opnåede at blive en af kongehusets foretrukne marinemalere.

Aktuelt